Co je vlastně Pho?
Pho – správně psané Phở se vyslovuje [fəː˧˩˧] s klesavo-stoupavým tónem, chữ nôm: 𬖾, lidově fóčko) je populární vietnamské jídlo. Původ jídla je v provincii Nam Dinh, ale posléze se stalo populární v hlavním městě Hanoji a v celé severní části Vietnamu.
My tuto vietnamskou polévku milujeme a rádi bychom se s Vámi podělili, kde opravdu stojí za to. Všechny doporučené restaurace, či bistra jsme navštívili vícekrát a vždy jsme si pochutnali. Věříme, že bude chutnat i Vám. Od dob, kdy jsme Pho ochutnali poprvé už jsme ho ochutnali možná ve sto různých restauracích a porovnali ho s jeho chutí i přímo ve Vietnamu.
Na mapě tedy nenajde všechny tyto restaurace, ale jen ty, které od nás dostali hodnocení 5z5ti, tedy ty absolutně nejlepší.
Dejte nám pak vědět, zda naše doporučení stálo za to. Nebo nám naopak vy doporučte, které restaurace máme navštívit. Způsob, jak nám napíšete si zvolte SAMI. děkujeme, rádi tento seznam rozšíříme…
Kam si zajít na nejlepší Pho?
Jak se správně servíruje?
Pho se správně servíruje ve větších miskách; nejdříve vložíte na dno široké rýžové nudle, poté případně vařené maso, kuličky anebo krevetky. Navrch dáváte plátek toho nejkvalitnějšího syrového hovězího masa, co nejtenčího, jak ho zvládnete ukrojit vy a váš nejostřejší nůž. Teprve poté všechno přelíváte vařicím vývarem. A pak už jen přidáváte limetkovou šťávu, chilli papričky a hlavně čerstvé bylinky. Koriandr se svojí výraznou chutí je nutností, stejně tak voňavá thajská bazalka, máta zase dodá čerstvost.
Jak se správně jí?
Hotovou lahodnou polévku srkáme velkou bambusovou lžící, na kterou si hůlkami navineme ploché rýžové nudle. Popřípadě ji můžeme konzumovat jako běžní Vietnamci někde na plastové stoličce v jedné ze zapomenutých vietnamských ulic. Tedy hůlkami vyjíme vše co lze a zbytek vysrkneme přímo z misky.
Receptů, jak připravit Pho je na internetu spoustu. Zkusit můžete třeba tento: TASTEJOURNEY